Zoals je misschien al weet volg ik een soort speciaal dieet. 

Ik ga proberen uit te leggen waarom, wat het inhoudt en natuurlijk ook een paar foto’s. Eigenlijk wilde ik een fotocollage maken, zodat ik veel meer kon laten zien wat ik zoal eet nu. Maar dat lukt me niet zo goed op dit moment, moet ik even de tijd en zin voor maken om uit te zoeken namelijk hoe dat werkt. En ik wil toch graag vertellen wat ik nu eet. Dus dan maar met een paar foto’s in plaats van een leuke collage. 

Dat is bijvoorbeeld zoals het op het recept staat de “amandel choco dubbel shake”. Ik noem het overigens liever gewoon dubbel vla. Dit maak ik best regelmatig als ontbijt. Alleen doe ik het niet meer in zo’n leuk glas. Dat eet toch wat onhandig als je van beide lagen tegelijk wat op je lepel wilt hebben. Tegenwoordig gaat het dus in een mok. En ja, dit is echt ruim genoeg tot de lunch. Het vult echt goed.

Waar komt dit dieet nou vandaan. Ik weet ook niet of dieet een goede benaming is. Want bij het woord dieet denkt men altijd aan afvallen. En dat is niet het doel. Maar een andere korte benaming weet ik ook zo snel even niet.
Het idee achter dit eten is in ieder geval dat het de ontsteking remt. Dat mijn lichaam blijkbaar minder gelukkig wordt van bepaald soort voedsel, waardoor er een soort chronische ontsteking actief wordt en blijft. Dan heb je daarna natuurlijk nog maar een klein vlammetje nodig voordat de stap is gemaakt naar een auto-immuunziekte wat MS is. 
Dit dieet komt vanuit de alternatieve geneeswijze. Voor de diagnose had ik nooit verwacht dat ik mijn toevlucht / steun / ondersteuning, hoe je het ook noemen wilt, zou zoeken binnen de alternatieve geneeswijze. Maar als je eenmaal dat labeltje hebt. En je wilt weer gewoon je dingen kunnen doen (werk, opleiding, sporten, sociaal leven), zonder continue alles op een gouden weegschaaltje af te moeten wegen of het kan of niet. Dan zoek je toch elke strohalm op die je kan ondersteunen. Met het idee om toch het maximaal haalbare eruit te halen. En daarbij, met voeding is het ook wel zo. Baad het niet, het schaad ook niet.
Dus, ontstekingsremmend eten. Grofweg gezegd.

Dit wordt ook wel een poke bowl genoemd. Wat je ziet, wortel, komkommer, zalm, avocado, bosui. En wat je niet ziet. Rijst die heb ik eronder verstopt. Ook erg lekker om te eten. 

Meer meer meer:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.