Kip korma.
Deze foto is van oktober vorig jaar. En wilde ik deze week weer eens maken. Maar waar had ik dat recept vandaan? Ik wist het echt niet meer. Ondertussen heb ik best wat paleo tijdschriften verzamelt de afgelopen tijd, dus allemaal doorgebladerd. Helaas, daar stond het recept niet in. Kookboeken dan? Ook niet.Foto opgezocht elders en gezien dat de titel was “kip korma”, dat zoekt als iets gerichter dan alleen op basis van een foto. Maar ook dat stond niet in mijn tijdschriften en kookboeken.
Naja, niet helemaal waar. Er stond wel een kip korma in een kookboek, maar die was geel van kleur. Deze is rood. En er moesten daar specerijen in die niet in mijn kruidenmandje staan, dus dan had ik die nog niet gemaakt.
Google dan maar.
Kip korma paleo.

En ja hoor. Daar kwam die!
Kip Korma

Daar had ik ook alle kruiden en dergelijke voor in het mandje staan.

Als je overigens strikt volgens paleo eet mag je geen rijst, dat wordt vaak vervangen door bloemkoolrijst. Ik mag zo af en toe wel rijst. Dus soms doe ik dat ook. Bij dit recept ook. Gewone rijst neemt toch wat meer de saus echt op dan bloemkool dat doet.

Op zich is dit best een makkelijk recept om te maken. Ui en knoflook bakken, specerijen erbij, kip erbij. Vocht erbij en een half uur laten pruttelen. Ondertussen rijst koken en klaar.Alleen toen ik dit afgelopen week maakte dacht ik halverwege “maar die tomatenpuree dan…, waar moet die erbij”.
Maar bedacht dat het onder specerijen valt en het nog snel in de pan erbij gedaan.
Uiteindelijk overigens nog van wat anderen gehoord dat tomatenpuree even aangebakken moet worden, omdat het anders zurig blijft. Dus dat het inderdaad het handigste is om dat bij de specerijen tegelijk erbij te doen (of vlak erna).

Het is prima in te vriezen verder. Je kunt ervoor kiezen de rijst er doorheen te mengen en het zo in te vriezen. Maar extra saus maken en die los invriezen is ook prima mogelijk. Dan heb je later nog de keus of je het met gewone rijst eet of rijst van bloemkool, broccoli of een combi van die 2.

Korte samenvatting:
Niveau: makkelijk (alleen even opletten dat de tomatenpuree onder specerijen valt)
Porties: 4
Prepbaar: ja
Invriesbaar: ja

Meer meer meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.