Vorige week had ik met de opleider een gesprek over of er een herstart van de opleiding mogelijk is. Want ondertussen werk ik al ongeveer een half jaar redelijk stabiel 20 uur per week.
Lang is de vraag geweest of ik met die 20 uur uberhaupt verder zou kunnen met de opleiding, aangezien ik tot voor kort altijd dacht dat minimaal aantal uren 32 was. Het blijkt dat die 32 uur inderdaad minimale eis is voor als je vrijwillig minder uren wilt werken. Als je daarin een keus hebt dus. Maar ik heb die keus niet.

Het blijkt dus dat ook met mijn 20 uur per week ik wel verder mag met de opleiding. Klinkt heel positief. Maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Want in principe gaan ‘ze’ er vanuit dat als je 32 uur per week week, je daarvan zo’n 12 a 16 uur per week bezig bent met onderwijs activiteiten. Wekelijks (of twee wekelijks) onderwijs. Supervisie op de werkplek. Mentoraat. Supervisie psychotherapie. Intervisie. Lunch referaten. Dan tikt het aardig op met het aantal uur dat je daarmee bezig bent. Bij normale uren, heb je daarnaast nog ook een redelijk aantal uur over wat je op de afdeling aanwezig bent. En op de afdeling kun je al het geleerde in de praktijk brengen en vlieguren maken.

En daar zit het lastige in mijn geval. Als ik al het onderwijs volg, blijven er nog maar heel weinig uren over voor de afdeling. Vanuit de boeken leer je het vak niet.
Dus in gesprek met de opleider gaf hij ook eerlijk aan dat het best een uitdagende puzzel zal worden. Waarbij het dus per stageplek zoeken zal zijn welke onderwijs activiteiten ik wel volg en welke niet. Dus mogelijk bij een stage wel het reguliere onderwijs, maar de rest niet. En bij een andere stage juist wel de supervisie psychotherapie en intervisie. Of welke combinatie dan ook bij die stageplek passend is.

Daarnaast blijft er (vooral bij de opleider) nog wat twijfel over of ik belastbaar genoeg ben om naast die 20 uur werk ook nog de studie zelf op te kunnen maken. Want het studeren, voorbereiden van onderwijs dat gaat allemaal in de eigen tijd. Lukt dat?

Voor nu is er nog tijd. Want het reguliere wisselmoment is 1 oktober en 1 april. 1 oktober is te vroeg dag, deze puzzel is niet gelegd in een paar weken tijd. Dus het plan is te kijken of we die puzzel kunnen leggen voor 1 april.

Meer meer meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.