Een paar maanden geleden begon ik naar aanleiding van een opdracht van 365 dagen succesvol met het concept van de Huddle Buddy. Mocht je de blog daarover gemist hebben, even een korte samenvatting.
Als je de lange versie wilt lezen, volg dan deze link.
Met je buddy spreek je af hoe vaak je elkaar belt, dit kan varieren van minimaal 1x per week tot elke dag. En je stelt elkaar dan 2 vragen:
– Wat ga je doen?
– Wat heb je gedaan?
Meer niet. Dus kort maar krachtig. Het idee is dat je doordat je je plannen uitspreekt, je minder smoezen hebt om niets te doen. Los van dat je dus ook een soort van wordt gedwongen om na te denken wat je wilt, wat aandacht mag krijgen. Het doel van zo’n huddle is dat je sneller vooruitkomt in dat wat je wilt bereiken. Dit kan lopen van fit worden, gezonder eten, maar ook tot het opzetten van een eigen bedrijf.

En hoe bevalt het mij? Heb ik er wat aan? En hoe heb ik het bedacht samen met mijn buddy.

Ik bel mijn buddy twee keer per week. Het plan oorspronkelijk was vrijdagavond en zondagavond. Vrijdagavond gaat meestal wel goed. Maar binnen een maand bleek de zondagavond toch een lastig moment te zijn. Nou was dat ook in de periode dat we net weer even wat meer mochten en bleken we vaak dan net bij vrienden/familie te zijn. Dus die hebben we al vrij snel verschoven naar de maandag.
Maargoed, dat is een kleinigheid. Hoewel, als blijkt dat steevast 1 moment niet lukt, is het beter dat moment te verzetten dan het te laten vervallen.

We houden ons niet helemaal aan ‘de regels’.

Vanuit mijn cirkel van 365 merk je dat sommigen heel duidelijk hebben waar ze naartoe willen en ook heel veel hebben aan de huddle. Anderen gebruiken het meer als een soort bijbabbel momentje.
Wij zitten er ongeveer tussenin. De ene keer houden we het inderdaad kort en zijn we binnen een paar minuten klaar. Maar het komt ook wel eens voor dat we rustig een half uur (of iets langer) aan het bellen zijn. Dus wat dat betreft houden we ons niet aan de regels zoals dat eigenlijk door 365 werd uitgelegd. Wat mij betreft is dat ook niet erg. Zolang dat voor beiden niet erg is. Vervelender wordt het als de ene even snel tot de kern wilt komen en de ander even wilt bijkletsen ook.
Gelukkig denken mijn buddy en ik er hetzelfde over. Wat uitgebreider als daar de behoefte toe is en er ook de tijd voor is. En zo niet, dan even in paar minuten.

Levert het mij / ons ook wat op. Laat ik in ieder geval niet voor mijn buddy spreken. Gezellig is het in ieder geval altijd wel. Heb ik er ook wat aan dan? Ja, dat heb ik. En natuurlijk is het niet altijd grote stappen en snel thuis. Soms zijn het ook dingen als “lief zijn voor mezelf” wat ik me voorneem om die week te doen. Vooral op momenten dat het even iets minder gaat, dan kan ik wel van alles willen, maar als het lijf dan geen zin heeft levert dat vooral frustratie op. Dus dan is lief zijn voor mezelf voor die week best een goede om wat meer bij stil te staan.
Maar zo heb ik ook regelmatig haar de ‘belofte’ gedaan om een x aantal keer te gaan sporten bij de sportschool en/of te gaan wandelen. Waarop soms ook de reactie kwam van: “Elena, wil je nu niet wat teveel tegelijk?”. En soms ook een: “Klinkt goed.” Het houdt je ook scherp en helpt ook een beetje bij niet te snel en te veel willen.

Over scherp houden gesproken. Laatst zei ik haar iets wat met mijn werk te maken heeft. Waarop haar reactie iets was als: “Daar hoor ik je nu al langer over, dus doe er eens wat mee.” Ik zit op dat vlak nu vooral nog in een onderzoekende fase, dus heel veel ga er ik er nog niet over loslaten. Wat ik er wel al over kan vertellen is dat door die huddle ik wel af en toe een schop onder mijn kont krijg om in beweging te komen. Voor mijn gevoel beloof ik haar dan ook om iets uit te zoeken / iemand te bellen / wat te doen. Dat maakt blijkbaar toch ook dat ik minder uitstelgedrag vertoon.

Na 4 maanden is de conclusie voorlopig dat zo’n huddle me eigenlijk wel bevalt. Dus wat mij betreft houden we die erin.

Mocht je meer informatie willen over huddlen of wat tips om er zelf mee te beginnen, laat een berichtje achter en ik help je graag op weg.

Meer meer meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.