Nou klinkt het of ik nooit Aziatisch eten maak. Maar deze was recent wel voor het eerst. Ik weet niet meer precies waar ik het recept tegen kwam. Het komt in ieder geval vanuit de Albert Heijn. Sticky kip Rijstbowl

Laat ik beginnen met wat ik er uiteindelijk van vond. Erg lekker! Mijn vriend maakte over de saus zelfs de opmerking dat die van restaurant kwaliteit is. Dus daarmee kun je denk ik wel zeggen dat het recept geslaagd is.

Echter zijn er ook wat puntjes van kritiek. Want met broccoli stomen is die nog niet eens beetgaar na 5 minuten. Of wij zijn van die zeikerds die broccoli liever wat zachter hebben en niet nog hard. Dat kan natuurlijk uit. Als ik het een volgende keer maak, gaat de broccoli denk ik wel gewoon in het water gekookt worden. Gaat toch een stuk sneller.

Bovenstaande was overigens het grootste puntje van kritiek. Kleiner puntje is namelijk dat de verhouding tussen rijst en broccoli versus kip toch wat, hoe zal ik het zeggen, bijzonder is. Kwam er in de praktijk op neer dat we uiteindelijk voor 2 dagen rijst en broccoli hadden en ik op dag 2 opnieuw kip maakte. Dat was uiteindelijk misschien net wat veel kip. Maar de helft had toch wel karig gevoeld en dan was de rijst ook wel droog geweest.

Zowaar een foutje in het recept gevonden ook. Had bijna fout kunnen gaan in de uitvoering.

Als laatste. Een klein foutje in het recept. Er staat bij het mengen van de saus “de maizena” en verderop “de rest van de maizena”. Ik was blij dat ik eerst het hele recept las voordat ik begon. De gok was dat ze bedoelden 1 eetlepel maizena door het eimengsel en 1 eetlepel door de saus. Dat pakte goed uit, dus denk dat ik goed gokte.

Verder is het een redelijk makkelijk recept om te maken. Het enige wat ik er zelf aan verandert heb is dat ik de maizena heb veranderd door arrowroot en dat dat poeder bijna hetzelfde doet, maar iets moeilijker oplost. Heb er uiteindelijk ook net iets meer van gebruikt, maar net als met maizena proef je dat niet terug, maar merk je het alleen in de dikte van de saus. Meeste werk is eigenlijk nog alle ingredienten voor de saus in de goede hoeveelheden afmeten. Mijn maatlepel setjes kwam erg goed van pas wel.

Korte samenvatting:
Niveau: matig, gezien het foutje in het recept en het aantal verschillende dingen in de saus is het wel wat opletten, maar verder vrij makkelijk
Porties: Rijst en broccoli 4. Kip 2a3 als je van wat meer saus en kip houdt. Ben je wat zuiniger dan kun je het denk ik ook in 4 porties verdelen, maar dat zou ik niet doen.
Prepbaar en/of invriesbaar: Ja, deels. Snijden en saus klaarzetten kan prima. Rijst en broccoli is prima voor te bereiden en in te vriezen. Kip nog niet geprobeerd of die in te vriezen is en wat de saus daarna doet bij opwarmen. Zelfde bij in de koelkast bewaren. Met andere woorden, dat weet ik nog niet zo goed. Voeg ik toe als ik het uitgeprobeerd heb.

Meer meer meer:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.