Zoals beloofd vorige week. Ik zou het nog hebben over Brielle.

En dan weet je gewoon niet wat en hoe je dat wilt doen. Vooral veel foto’s? Maar welke dan? En is een blog met 20 foto’s niet een beetje overkill. Of alleen maar tekst? Dat is saai lijkt me. Dan gaat het niet echt leven. Collage’s dan? Met per onderwerp een collage, dat je iets minder hoeft te kiezen welke foto wel en welke niet. Wordt dat dan weer niet druk en onoverzichtelijk?

Met andere woorden… Ik weet het even niet.

Want stiekem was het best een druk en vol weekend. En hoe kies je dan wat je negeert en waar je het wel over hebt. Daar mag ik toch nog wat in oefenen. Hoofd en bijzaken. Is het wel hoofd en bijzaken? Of is het vooral 1 ding eruit lichten en de rest krijgt helaas niet de aandacht die het verdient.

Brielle… Een klein stadje. Vestingstadje. Met oude huizen. Karakteristieke huizen. Fotogenieke huizen.

We kwamen vrijdag aan in Brielle en vanuit het hotel kregen we een stadswandeling mee. Langs alle mooie plekken. De fotogenieke plekken. Kies er dan maar een paar uit om te laten zien.

Dat is een van die mooie plekken.

Mooi licht zo met het ondergaande zonnetje. Het pand is tegenwoordig onderverdeeld in huurhuizen. Best leuk huis heb je dan als je hier mag wonen.

Het nadeel van de ondergaande zon is daarmee ook gelijk. Het wordt donker. Echt waar. Dat maakt wandelen en fotograferen toch wat minder handig. Het wandelen ook vanwege de temperatuur die toch niet bijzonder hoog lag dat weekend.
Dus maar een einde gebreid aan de wandeling en besloten die op een later moment eventueel verder te wandelen.

Op zaterdag hadden we een wandeling met vrienden gepland staan in Maasland. Mooie wandeling door de polders wel. Typisch Nederlandse uitzichten en vergezichten. En ook een mooie zonsondergang.

Echter zijn we in de ochtend nog even op de Maasvlakte geweest. Tot mijn verbazing ligt daar gewoon een snelweg. Ik had, enigszins na├»ef, hooguit provinciale wegen verwacht. Het bleek ook echt wel groter te zijn dan ik dacht. Op een hoekje van de Maasvlakte, waar ook gewoon strand is kwamen we ook een kunstwerk tegen. Deze heeft de naam “de Zandwacht”. Een wacht is het zeker, want het is best een gevaarte.

En zondag?
Zondag hebben we nog rondje Brielle afgemaakt. Maar verder hebben we vrij weinig meer gedaan. Het lijf vond dat ik de dagen ervoor wel genoeg gelopen had. Stiekem had het lijf daar ook best gelijk in, dus heb daar redelijk naar geluisterd ook.
De andere plannen die we nog hadden. Ach, we komen vast vaak genoeg nog in die regio om op alle andere mooie plekken nog te krijgen.

En natuurlijk heb ik nog veel meer foto’s gemaakt. Er waren best een paar fotogenieke dieren ook. Een kat die we op meerdere plekken tegenkwamen, een meeuw die best even wilde poseren. Maar daar maak ik wel een keer een andere blog van “beestjes”.

Dus wat vond ik nou van Brielle. Mooi stadje, erg leuk stadje. Was nu wat jammer dat het toch wat bewolkt was, waardoor het net wat grauwer overkomt. En het was toch best fris, dan blijf je ook niet lang genieten van het uitzicht.

Conclusie is dat ik graag bij wat beter weer nog een terugkom, met wat meer energie en tijd.

Meer meer meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.