Gezinsuitbreiding. Maak je maar geen zorgen, ik heb het niet over kinderen. Mijn vriend wilt namelijk al tijden katten. Vanaf dat we een paar maanden samen zijn probeerde hij al mij te overtuigen een kat in huis te nemen. Zijn gedachte daarbij was dat mijn huis groter is en hij ‘maar’ een appartement heeft. Nou is zijn appartement qua oppervlakte echt niet heel veel anders dan mijn huis.

Ik heb het een tijdje proberen af te houden met kreten als “pas als we samenwonen”, met als argumentatie dat ze anders mij als baasje zouden zien en hem als onderdaan. Nou geloof ik niet dat katten doorhebben dat ze baasjes hebben en zien ze iedereen als onderdaan. Maar mijn vriend accepteerde het antwoord wel.

Maar nu. Nu woont hij sinds een maand of 3 hier. Was niet nu al gepland, maar Pfeiffer en Corona hebben een en ander wat versnelt. Dus nu kan ik niet meer zeggen “pas als we samenwonen”.

Wil ik gezinsuitbreiding? Op zich wel. Maar er is nog iets met een allergie. Die lijkt wel minder te worden. Alleen weet ik niet of ik er genoeg vertrouwen in heb dat ik geen last van eigen katten zal krijgen. Soms denk ik van wel en denk ik “komt wel goed”. Soms ook niet. Hypoallergene katten dan? Dan is de kans op een allergische reactie alleen kleiner, maar niet uitgesloten.

Dat is dan wel weer een voordeel van corona nu. Zie maar eens aan een kat te komen. Alle kittens zijn al ruim van tevoren gereserveerd. Waar er eerder overvloedig aanbod was en er eerder teveel dan te weinig kittens waren, lijkt dan nu volledig omgedraaid. Voor corona betaalde je zo’n 100 euro voor een rasloos kitten. Nu zijn prijzen van 500 euro geen uitzondering.

Uitstel van executie?

Dus ja, het lijkt erop dat er voorlopig nog geen kittens / katten hier in huis rondrennen. Geeft mij nog even de tijd om te bedenken of ik het risico op allergie durf te nemen of niet. Want ja, een beetje extra levendigheid in huis is wel leuk.

Afbeelding van Helga Kattinger via Pixabay

Meer meer meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.