Met een weekje pauze tussendoor gaan we het nu gewoon weer hebben over eten. En wat voor een eten. Want dit recept heb ik een keer voor vrienden gemaakt waarop de reactie kwam “als je dit kunt maken, dan heb ik geen medelijden meer met je dieet”. En een andere vriendin die er ook erg positief op reageerde.

Ik moet ook eerlijk toegeven. Het is ook erg lekker. Er is maar één groot nadeel aan het recept. Het is best wat werk.
Want eerst de courgette in repen dun snijden. Tenminste, volgens het recept moet het in repen. Ik snij het met de kaasschaaf in dunne plakjes. Dat gaat handiger en eet daarna ook een stuk handiger.
Maar kost ook wat meer tijd. Vooral omdat je ze daarna even moet laten drogen met zout en daarna droog moet bakken in de oven.

Het recept komt uit een paleo magazine van vorig jaar. En elke keer als ik het maak denk ik “ik moet het recept even opnieuw uittikken, maar dan zo dat ik het wel in 1x begrijp”. Want het zijn best een hoop stappen. Zeker het opbouwen van de laagjes. Die staan gewoon niet handig omschreven. Voor de korte termijn heb ik het ondertussen opgelost door op een post-itje de volgorde te schrijven. Niet heel mooi, want die zit nu vol over de foto in het tijdschrift heen geplakt. Maar wel praktisch 😉

Als je dit maakt, reken op ongeveer 1 uur voorbereidingstijd en dan nog de oventijd. Mocht je sneller zijn qua voorbereiding, dan hoor ik heel graag hoe je dat doet.

Het recept is prima in te vriezen en daarna weer op te warmen. Kan gewoon in de magnetron, maar ook prima in de oven. In het tijdschrift staat het ook bij weekmenu, waarbij op 1 middag gekookt wordt voor de hele week. Daar geven ze het advies het deels in te vriezen en deels in de koelkast te bewaren.

Qua portiegrootte vind ik ze wel wat aan de zuinige kant. Het recept is voor 4 personen. Dat kan wel, maar dan is een soepje vooraf wel lekker, zeker als je grote eters hebt. Soms maakte ik er 3 porties van. Dat zijn dan overigens wel ook gelijk grote porties. Dus het is net zo’n 3a4 personen gerecht, waarbij het heel erg afhangt van hoe grote trek je hebt.

Ik heb een paar kleine dingen aangepast. Als eerste dus de courgette repen in plakjes. En als je die met de kaasschaaf dun maakt, dan heb je genoeg aan 1 courgette. Hoe ze in het recept erbij komen dat je er 4a5 nodig hebt, geen idee. Of het zijn dikke plakken.
Andere aanpassing is dat ik eerst kipworst gebruikte en daar het vel af haalde en het in kleine stukjes sneed. Met kipgehakt gaat het ook goed, scheelt iets in de smaak, maar gaat wel een stuk sneller.
En ik laat de basilicum achterwege. Die is voor mijn gevoel meer voor decoratie bovenop, waarbij ik denk dat alleen die peterselie genoeg is. Mocht iemand van mening zijn dat het echt aan de smaak dingen toevoegt dan hoor ik het graag.

Korte samenvatting:
Erg lekker recept. Wel bewerkelijk. En let even goed op de volgorde van de laagjes.
Niveau: bij eerst goed recept lezen en eventueel logischer uitschrijven goed te doen.
Porties: 3a4, hangt af van hoeveel honger je hebt 😉
Invriesbaar/prepbaar: absoluut, gaat prima

Meer meer meer:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.